Zomerpaspoort Alblasserdam 2020

Ga naar:

De zomervakantie ziet er dit jaar voor veel mensen anders uit. Veel gezinnen gaan niet op vakantie. Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam hebben daarom de krachten gebundeld en samen met andere organisaties het Zomerpaspoort Alblasserdam geïntroduceerd. Met dit Zomerpaspoort willen zij kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam een leuke, actieve zomervakantie geven van zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 29 augustus.

Om het Zomerpaspoort te realiseren hebben het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam een stuurgroep opgericht. Deze stuurgroep bestaat uit ABC-team, Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam, Jeugdland Alblasserdam, Speeltuinvereniging Kinderdijk, Kunstkanjers, Jeugd-Punt Alblasserdam en Landvast. Het doel is om samen met alle Alblasserdamse verenigingen, stichtingen, sportieve- en creatievelingen uit Alblasserdam kinderen en jeugd een zomerprogramma vol activiteiten te geven. Dit met het in acht nemen van alle wet- en regelgeving die op dat moment van toepassing is voor georganiseerde activiteiten voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 18 jaar.

Dimphi van Amen, een van de initiatiefnemers en lid van de stuurgroep namens Jeugdland, ziet het Zomerpaspoort als dé kans om veel kinderen te laten kennismaken met verenigingen, stichtingen en ondernemingen in Alblasserdam. “Net zoals dit kan tijdens Jeugdland. Alleen zijn de activiteiten nu verspreid over de hele zomervakantie en behalve bij Landvast ook op andere locaties. Het neerzetten van een activiteit is daardoor voor veel verenigingen en stichtingen praktischer om uit te voeren.”

Werking Zomerpaspoort

Een zomerpaspoort kost 10 euro en is voor ieder kind of iedere jongere uit Alblasserdam op de website van het ABC-team te bestellen en fysiek op te halen bij Landvast. Is er binnen een gezin geen financiële ruimte om een zomerpaspoort te kopen, dan kan de ouder of voogd via diezelfde website een procedure vinden om dit aan te vragen. Ieder zomerpaspoort krijgt een unieke code. Daarmee schrijven deelnemers zich online gratis in voor een of meer activiteiten. Afhankelijk van het aantal activiteiten dat alle deelnemende partijen met elkaar organiseren, is er een maximum aan het aantal activiteiten waarvoor een deelnemer zich kan inschrijven. Op die manier krijgt iedereen de kans om mee te doen met verschillende activiteiten.

Kick-off

Op maandag 6 juli om 20.00 uur is de kick-off. Dan gaat de webpagina live en wordt het voorlopige programma online gepresenteerd. Vanaf dat moment kunnen kinderen en jongeren een zomerpaspoort aanvragen en zich met de unieke code van het zomerpaspoort inschrijven voor een of meer activiteiten.

Creatief initiatief

“Deze week hebben alle verenigingen, stichtingen en ondernemingen gericht op de doelgroep een mail ontvangen over het Zomerpaspoort”, aldus Michiel van Zanten, adviseur sport en cultuur bij Gemeente Alblasserdam. “Wanneer iedereen een activiteit organiseert, dan kunnen we een heel mooi programma presenteren. Daar zijn wij van overtuigd. De kerngroep Covid-19 binnen de gemeente wilde graag wat voor de thuisblijvers betekenen deze zomer. Toen Dimphi van Amen namens Jeugdland ons de ideeën presenteerde om Jeugdland dit jaar in een andere vorm toch te laten doorgaan en hiervoor ook al met verschillende partijen een brainstormsessie had ingepland, waren de linken snel gelegd en konden we snel schakelen. Het is sowieso benoemingswaardig hoeveel creativiteit en energie er uit de stuurgroep komt. Vanaf de eerste brainstormsessie worden er al direct concrete zaken opgepakt en vormgegeven. We beseffen dat het realiseren van dit Zomerpaspoort erg kort dag is. Maar als iets ons deze afgelopen periode wel heeft geleerd, is dat wij met elkaar snel kunnen schakelen en erg creatief zijn in het aanbieden van activiteiten die voldoen aan alle huidige wet- en regelgeving. Om zo kinderen en jeugd de kans te geven elkaar te ontmoeten en plezier met elkaar te hebben. Wij hopen dan ook van harte dat iedereen zich voor dit creatieve initiatief met net zoveel enthousiasme en daadkracht wil inzetten.”

Voor vragen over dit Zomerpaspoort is het mogelijk contact op te nemen via de website van het ABC-team  https://abcalblasserdam.nl/Home/Contact