Jeugdland zet zich al bijna 60 jaar in voor de jeugd.

In 1966 werd Jeugdland voor het eerst georganiseerd in de manage van Alblasserdam. Het evenement, wat twee weken duurde, was bedoeld voor kinderen waarvan het voor de ouders financieel niet mogelijk was om op vakantie te gaan. Tijdens Jeugdland beleefden de kinderen toch een heel leuke tijd in de zomervakantie.

Jeugdland is een begrip in Alblasserdam en voor vele een mooie jeugdherinnering die niet meer valt weg te denken in de zomervakantie.

In 2020 heeft Jeugdland het Zomerpaspoort geïntroduceerd. Dat bleek een succesformule en is een blijvertje geworden. Jeugdland organiseert vanaf 2020 niet alleen in de laatste week van de zomer activiteiten, maar heel de zomer door. Het concept zomerpaspoort is inmiddels overgedragen aan de gemeente Alblasserdam waar het team van sport- en cultuurcoaches ingezet worden; Jeugdland blijft een zelfstandige stichting, en onderdeel van de stuurgroep van het zomerpaspoort, die activiteiten organiseert tijdens het zomerpaspoort.

Het driekoppige bestuur en de vaste kern van vrijwilligers zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor Jeugdland. Nog steeds kan je oude vertrouwde onderdelen terugvinden in de activiteiten die aangeboden worden door Jeugdland. Nu Jeugdland niet meer aan een vaste week en locatie verbonden is worden er ook verrassende nieuwe activiteiten georganiseerd op locaties in Alblasserdam.

Neem een kijkje op de pagina met Activiteiten en ontdek wat voor activiteiten wij tijdens het zomerpaspoort organiseren.

Aanmelden voor de activiteiten van het zomerpaspoort kan NIET via de website van Jeugdland.

Volg onze socials en houd onze agenda in de gaten voor andere activiteiten in het jaar.

Hij is er: de aftermovie van het Zomerpaspoort 2022!

Bekijk hier de leukste foto's per album

Ga naar:

Geef je op als vrijwilliger!


Jeugdland is altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. We draaien al jaren op de kracht van heel gepassioneerde mensen, die graag met kinderen werken.

Ervaring met vergelijkbaar vrijwilligerswerk is natuurlijk altijd meegenomen, maar zeker geen must. ledereen is welkom en we gaan er vanuit dat we voor iedereen wel een geschikte plek kunnen bedenken.

Vul hier je gegevens in, dan gaan we je snel benaderen voor een intake gesprek

Als je dit formulier verstuurd, ga je akkoord met de vrijwillersvoorwaarden.

Partners van Jeugdland