Wanneer je nog in sprookjes gelooft!

Ga naar:

Na de succesvolle première vorig jaar, ging het Zomerpaspoort Alblasserdam ook deze zomervakantie weer van start.  Jeugdland Alblasserdam – initiatiefnemer van de eerste editie – en het ABC-team stonden samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam garant voor meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam konden hier zes weken lang aan meedoen.

Om de sfeer te proeven van het hele gebeuren, beginnen we deze blog met de video van de spetterende opening van het Zomerpaspoort die plaatsvond bij de atletiekvereniging in Alblasserdam. Deze aftrap werd georganiseerd door Stichting Jeugdland Alblasserdam, de atletiekvereniging en het ABC-team en de muzikale bijdrage kwam van de scoutingvereniging.

Blijvend event
Het Zomerpaspoort is vorig jaar ontstaan, als alternatief voor de traditionele Jeugdland-week aan het einde van iedere zomervakantie. Namens Stichting Jeugdland Alblasserdam, nam ik het initiatief voor het Zomerpaspoort, ook wel afgekort tot ZoPa. Dit alternatief spreidt de activiteiten over de gehele zomerperiode. Het bleek dusdanig succesvol dat het een blijvend evenement is geworden. Wow! Van een uitwijkmogelijkheid vanwege de pandemie, naar een succesnummer voor de komende zomers. Wie had dat gedacht?

Nu is stichting Jeugdland Alblasserdam ‘slechts’ een van de leveranciers van activiteiten voor het Zomerpaspoort, terwijl Jeugdland eerst de volledige organisatie op zich nam. Door de vaste kern van vrijwilligers en trouwe sponsoren kon de stichting zo’n 45 activiteiten verspreid over de zomervakantie aanbieden. Samen met de activiteiten van het ABC-team en alle andere organisaties tikte de teller van de activiteiten voor kinderen bijna 150 aan. “We zijn ongelooflijk blij én trots dat het succes van vorig jaar heeft geleid tot een blijvend evenement waarvoor zoveel vrijwilligers en organisaties zich inzetten”, bevestigd Michiel van Zanten, adviseur sport en cultuur bij Gemeente Alblasserdam.

Voor alle kinderen en jeugd
Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam zetten zich ervoor in dat de activiteiten toegankelijk zijn voor alle kinderen en jeugd in Alblasserdam. Waar nodig stelde de gemeente Alblasserdam Zomerpaspoorten voor de doelgroep beschikbaar. De gemeente heeft gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zelf benaderd. Hier hebben we hartverwarmende reacties op mogen ontvangen.

Minstens net zo hartverwarmend is het interview met Elin, een van de deelnemers van het Zomerpaspoort, in de Klaroen. “Tijdens het Zomerpaspoort merk je dat Elin er helemaal bij hoort.”