SNS Bank tekent opnieuw als hoofdsponsor van Jeugdland Alblasserdam

Ga naar:

Het Zomerpaspoort is definitieve vervanger van Jeugdlandweek in Alblasserdam

Op vrijdagmiddag 22 april 2022 heeft de SNS Bank en stichting Jeugdland Alblasserdam officieel een hernieuwd sponsorcontract getekend. Dit gebeurde vooraf aan de inmiddels traditie geworden bingoavond voor de vrijwilligers van Jeugdland.

Het contract is formeel vorig jaar al ingegaan, maar als gevolg van corona heeft het bestuur van SNS Bank toen gevraagd het tekenmoment naar dit jaar te verschuiven. “We zijn enorm enthousiast over het initiatief van Jeugdland om het Zomerpaspoort op te starten in coronatijd en dat zij hiervan bovendien een blijvend evenement van hebben gemaakt. We snappen dat dit nieuwe concept andere uitdagingen met zich meebrengt. Om die reden en door alle prijsverhogingen die er over een breed vlak zijn, hebben wij onze bijdrage verhoogt. Dit extra steuntje in de rug kunnen de initiatiefnemers goed gebruiken en verdienen dat ook”, aldus het bestuur van SNS Bank.

Zomerpaspoort in plaats van Jeugdland

Het Zomerpaspoort is in 2020 ontstaan vanuit een initiatief van Stichting Jeugdland Alblasserdam als alternatief op de Jeugdland week aan het einde van iedere zomervakantie. Deze traditionele week kon vanwege de bijzondere omstandigheden door corona niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Samen met het ABC-team en veel Alblasserdamse verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers stonden zij garant voor meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam konden zes weken lang hieraan meedoen. Ook vorig jaar bleek dit weer een uitstekend alternatief.

Nieuw en succesvol concept

Het initiatief blijkt dusdanig succesvol dat het een blijvend evenement is geworden. “We bereiken met dit concept meer kinderen door de spreiding in de zomervakantie en bieden een veel breder aanbod van activiteiten aan. Bovendien kunnen we ook nog eens veel meer promotie maken voor alle sport- en cultuurverenigingen die Alblasserdam rijk is,” vertelt Annemarie van Dinteren, de nieuwe voorzitter van Stichting Jeugdland Alblasserdam. “Met dit besluit organiseert de stichting dus geen Jeugdland meer in de laatste week van de zomervakantie. Om met een beperkt organisatiebudget een hele week aan activiteiten te organiseren en ook nog eens 65 vrijwilligers per dag binnen te halen, was de laatste zes jaar al bijna niet meer haalbaar.” De stichting is vanaf nu één van de leveranciers achter het Zomerpaspoort. Het ABC team van de gemeente Alblasserdam neemt de volledige organisatie over. “De afgelopen twee jaar zaten er bij het opzetten, uitrollen en finetunen van het Zomerpaspoort heel veel uren in vanuit Jeugdland. Het concept staat nu en kan ieder jaar op dezelfde manier worden uitgerold. We zijn blij dat het ABC-team de lead nu overneemt. Ze hebben nauwe contacten met alle sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente en beschikken ook over de budgettenverdeling. Jeugdland blijft uiteraard nauw betrokken en organiseert vanuit stichting Jeugdland Alblasserdam ook dit jaar weer verschillende activiteiten per week in de gehele zomerperiode.”

Nieuw bestuur

Stichting Jeugdland Alblasserdam heeft sinds dit jaar een nieuw bestuur gevormd. Jolanda Herwig, Cynthia Prins en Edgar Veen zijn afgetreden als bestuurslid. De stichting is hen dankbaar voor al het werk dat zij in de achterliggende jaren hebben verzet.

Liesbeth van Heteren blijft aan als secretaris en Dimphi van Amen als organisator. Cynthia de Bruin is aangetrokken als penningmeester en Annemarie van Dinteren heeft de functie van voorzitter op zich genomen. “Zowel Cynthia als ik wonen niet meer in Alblasserdam. Maar onze jeugdherinneringen aan Jeugdland en deelname als vrijwilliger bij Jeugdland zijn nog levendig. Daarom willen we graag een bijdrage leveren aan het voortzetten van deze stichting met haar activiteiten.”

Informatie

Op zaterdag 25 juni gaat het Zomerpaspoort 2022 online in de verkoop. Meer informatie is te verkrijgen via www.zomerpaspoort.nl.