Het Zomerpaspoort start weer! 

Ga naar:

Na de succesvolle première vorig jaar, gaat het Zomerpaspoort Alblasserdam ook deze zomervakantie live.  Jeugdland Alblasserdam – initiatiefnemer van de eerste editie – en het ABC-team staan samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam garant voor meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam kunnen zes weken lang hieraan meedoen. Vanaf 5 juli 2021 gaat de online verkoop van het Zomerpaspoort van start.

Blijvend event

Het Zomerpaspoort is vorig jaar ontstaan vanuit een initiatief van Jeugdland Alblasserdam als alternatief voor de traditionele Jeugdland week aan het einde van iedere zomervakantie. Het initiatief bleek dusdanig succesvol dat het een blijvend evenement is geworden. Daarmee organiseert de stichting geen Jeugdland meer, maar is nu één van de leveranciers van activiteiten voor het Zomerpaspoort. Door de vaste kern van vrijwilligers en trouwe sponsoren kan Jeugdland zo’n 45 activiteiten verspreid over de zomervakantie aanbieden. Samen met de activiteiten van het ABC-Team en alle andere organisaties biedt het Zomerpaspoort meer dan 100 activiteiten. “We zijn ongelooflijk blij én trots dat het succes van vorig jaar heeft geleid tot een blijvend evenement waarvoor zoveel vrijwilligers en organisaties zich inzetten”, bevestigd Michiel van Zanten, adviseur sport en cultuur bij Gemeente Alblasserdam. “Dit jaar starten we zelfs al voorzichtig met activiteiten voor een oudere doelgroep om ook deze een actieve en gezellige zomer te geven. Als dit slaagt, kunnen we deze activiteiten volgend jaar uitbreiden.”

Voor alle kinderen en jeugd

Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam zetten zich ervoor in dat de activiteiten toegankelijk zijn voor alle kinderen en jeugd in Alblasserdam. Waar nodig stelt de gemeente Alblasserdam Zomerpaspoorten voor de doelgroep beschikbaar. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, benadert de gemeente zelf.

Bestellen en inschrijven voor activiteiten

Vanaf 5 juli 2021 kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar online een Zomerpaspoort bestellen op www.zomerpaspoortalblasserdam.nl.  Het Zomerpaspoort kost tien euro.

Na het bestellen van het Zomerpaspoort kunnen kinderen en jeugd zich via de website inschrijven voor de activiteiten. Deze zijn gegroepeerd in een activiteitenkalender die van vrijdag 16 juli tot en met zaterdag 28 augustus loopt. De kalender is per week en leeftijdscategorie ingedeeld. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar geldt een maximum van 10 activiteiten. Het eindfeest, de online- en thuisactiviteiten en de kleedjesmarkt zijn een bonus en vallen buiten het maximum van 10 activiteiten. Dit maximum is ingesteld om ieder kind de kans te geven aan meerdere activiteiten mee te doen. Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar is er geen maximum ingesteld. Wel is inschrijven per activiteit noodzakelijk.

Het fysieke paspoort is na de online bestelling op te halen in Cultureel Centrum Landvast. Hiervoor is het noodzakelijk het bewijs van inschrijven en betaling te laten zien. De paspoorten worden via Ideal afgerekend op de website van het Zomerpaspoort. Het fysieke Zomerpaspoort is voor het begin van iedere activiteit nodig.

Facebook

Naast de website van het Zomerpaspoort heeft de organisatie ook een Facebookpagina en Instagramaccount aangemaakt. Zodra er extra activiteiten zijn of plaatsen vrijkomen, wordt dit via Facebook bekend gemaakt.