Navigation Menu+

Info vrijwilligers

Stichting Jeugdland zoekt vrijwilligers voor de laatste week van de schoolvakantie. Van maandag 26 augustus 2019 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 organiseert stichting Jeugdland uiteenlopende sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Er vinden diverse leuke activiteiten plaats zoals; dans- en theater workshops, knutselen, muziek instrument bespelen, schminken, sporten, gamen en nog veel meer!

Gedragscode Vrijwilligers Jeugdland

Om alle activiteiten te kunnen organiseren hebben wij veel vrijwilligers en begeleiders nodig.

Tijdens de Jeugdland week zelf zijn we op zoek naar mannen en vrouwen, meiden en jongens vanaf 15 jaar die het leuk vinden de kinderen te begeleiden tijdens de diverse activiteiten zoals;

  • Knutselen
  • Naaizaal
  • Koekjes bakken
  • Bloemschikken
  • Schminken
  • Sporten
  • Toezicht houden veiligheid
  • Versier hoek; kapsels, make-up, en nagels lakken

Bekijk via deze link alle activiteiten die wij omschrijven voor de vrijwilligers.

We streven ernaar de creativiteit zoveel mogelijk uit de kinderen zelf te laten komen. Aan het einde van de middag wordt er opgeruimd en wordt de dag kort geëvalueerd.

Daarnaast zijn wij op zoek naar een aantal stoere en sterke mannen en jongens (maar sterke vrouwen en meiden mag natuurlijk ook) die voor aanvang en na afloop van Jeugdland willen helpen met het opbouwen en afbreken van de activiteiten.

 

Opgeven als vrijwilliger

Jeugdland is een stichting en draait volledig op de inzet van vrijwilligers. De financiële middelen komen voort uit subsidies van de gemeente Alblasserdam en de bijdragen van sponsoren die het mogelijk maken de lage entreegelden te behouden. De inkomsten worden besteedt aan locatie huur, vergunningen, materialen en activiteiten die nodig zijn om Jeugdland elk jaar weer tot een succes te maken.

Spreuk Loesje vrijwilligers StakenHet bestuur en de coördinatoren zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen van Jeugdland. Door de diversiteit van alle activiteiten is Jeugdland altijd op zoek naar vrijwilligers voor de week van het evenement zelf.

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Jeugdland hoef je helemaal niet creatief te zijn. Alle activiteiten worden goed voorbereid. Het is de taak van de vrijwilliger om alles in goede banen te leiden en te genieten van de vrolijkheid en gezelligheid die van de kinderen afspat!

Er zijn vele taken waarmee jij je als vrijwilliger nuttig kan maken.

Maar wat vooral ook belangrijk is: het is hartstikke leuk en gezellig om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Jeugdland en te zien hoe de kinderen genieten.

Stichting Jeugdland Alblasserdam organiseert 1 x per jaar een medewerkers avond. Tijdens deze avonden vertellen en discussiëren we over hoe de week eruit zal komen te zien. Alle vrijwilligers (en nog twijfelende vrijwilligers) zijn hierbij van harte welkom. De avond wordt gehouden in de Postduif, Randweg 110 waarvan de actuele datum op de website staat vermeld en alle vrijwilligers die al eens mee hebben gedaan een uitnodiging voor krijgen.

Opgeven als vrijwilliger van Jeugdland kan het hele jaar door maar ook rondom of tijdens de week zelf. Je bepaalt uiteraard zelf hoeveel tijd je beschikbaar bent voor Jeugdland.  Dit kan de hele week zijn, 1 dag of misschien 1 ochtend.

Onder de vrijwilligers bevinden zich vaak de ouders van de kinderen. Zij vinden het leuk om te zien wat hun kinderen meemaken. Schroom dus niet en geef je op als vrijwilliger, al is het maar voor een dagdeel! Meld je hier aan.

En twijfel je nog, kom dan gerust eens langs tijdens het evenement om te kijken of het iets voor je is.

Stuur voor vragen of opmerkingen een e-mail naar info@jeugdlandalblasserdam.nl

Processed with MOLDIV