Navigation Menu+

SNS Jeugdland Alblasserdam 3.0

De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen uit Alblasserdam en inmiddels ook in de regio is traditie getrouw in de laatste week van de zomervakantie in en om Landvast. SNS Jeugdland Alblasserdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat! Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel, kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen van nu. Dit jaar zal Jeugdland plaatsvinden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 met het thema Circus.

Thema

“Met het thema circus kunnen wij alle kanten op bij alle activiteiten die op het programma staan. Er komen bijvoorbeeld circus workshops van echte circusartiesten dankzij een gulle gift van de Ladies Circle!” kan voorzitter Cynthia Prins nu al verklappen.

Vernieuwend

“We hebben er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om Jeugdland te professionaliseren en toekomstproof te maken. Natuurlijk blijven er veel elementen die wij al jaren hebben in het programma staan, maar wel in een nieuw jasje. Zo is  bijvoorbeeld de handwerkzaal al jaren erg populair, maar hierin moet je wel blijven vernieuwen. Dit jaar krijg je bijvoorbeeld iedere dag de mogelijkheid om wat anders te maken. Van kleding voor jezelf, voor je pop of favoriete knuffel tot aan een coole tas. Hierbij werken we wel met de moderne technieken van nu.

Gamen in de bioscoopzaal is ook iets nieuws van de afgelopen jaren en dit jaar komt er ook nog een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij.

Naast de ontzettend leuke muzieklessen die al jaren gegeven worden voegen we dit jaar ook nog een djembe workshop aan het muzikale programma toe en natuurlijk mag de DJ workshop ook dit jaar niet ontbreken.

De timmertent zoals wij die al jaren kennen komt ook in zijn volle glorie weer terug in het programma. Dankzij een betrokken nieuwe sponsor, onze trouwe bestaande sponsors en de samenwerking met een lokale stichting kan iedereen ook dit jaar weer naar hartenlust zagen, timmeren en verven en met een nieuwe ervaring, iets moois en blijvends thuis komen. ” kan voorzitter Cynthia Prins met enthousiasme melden.

Samenwerking

“De afgelopen jaren hebben we als bestuur ook enorm veel tijd geïnvesteerd in het verstevigen en opbouwen van een netwerk van vrijwilligers, sponsoren, verenigingen en stichtingen die aansluiten bij de doelgroep. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar die wij jaarlijks een leuke week willen bezorgen. Financiële middelen komen ieder jaar moeizamer binnen en zoals de tendens bijna overal is komen ook wij bijna jaarlijks vrijwilligers te kort.

Gelukkig kunnen wij ook dit jaar weer rekenen op verenigingen uit de regio die sport, dans en verdediging clinics komen geven. En gaan wij dit jaar een langdurige samenwerking aan met beweeg en cultuurteam ABC ter ondersteuning van de sport- en spel activiteiten. Vanuit de SWA komt er ondersteuning in de vorm van een coördinator voor alle activiteiten op het buitenterrein.

Kunstkanjers gaat o.a. een foto workshop verzorgen en Cultuur en muziekcentrum Forte geeft een beeldhouw en graffiti workshop.

De vrijdag activiteiten gaan dit jaar weer plaats vinden in Sportcentrum Blokweer en de organisatie is handen van A-Kidz. We moesten de afgelopen jaren uitwijken naar andere locaties vanwege nieuwbouw, reparatie of sluiting, maar zijn blij om deze samenwerking weer opnieuw op te kunnen pakken.

Daarnaast zijn we met nog meer partijen in gesprek voor een gevarieerd week programma en hopen hier binnenkort nog meer over te kunnen melden.” vertelt Cynthia.


Kaartverkoop

Zoals op de website van Jeugdland te zien is wordt er afgeteld naar de 53e editie die op maandag 26 augustus van start gaat. De toegangskaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij Landvast, die start in de eerste week van de schoolvakantie. In de voorverkoop bij Landvast ontvang je ook nog eens een gratis snoepkaart bij je vierdagenkaart die van maandag tot en met donderdag geldig is voor Jeugdland in Landvast.

Vierdagen of dagkaarten van maandag tot en met donderdag zijn ook in de kassatent buiten te verkrijgen tijdens het event zelf. De kaarten voor de vrijdag zijn exclusief te verkrijgen aan de kassa van Sportcentrum Blokweer.

Stichting Leergeld

SNS Jeugdland Alblasserdam werkt samen met Stichting Leergeld. Mocht een gezin niet voldoende financiële middelen hebben voor de entree dan kunnen zij zich richten tot Stichting Leergeld voor een (volledige) bijdrage in de entreekosten.

Vrijwilligers en stagiaires

Uiteraard kan Jeugdland nog steeds vrijwilligers en stagiaires gebruiken. Als iedere (groot) ouder een ochtendje of middag komt helpen, dat is maximaal 2,5 uur, kunnen we alle geplande activiteiten ook vol inzetten.  Aanmelden kan nu al op de website van Jeugdland via www.jeugdlandalblasserdam.nl/opgeven-vrijwilliger/

Naast groei en de omvang en de breedte van de activiteiten moeten ook wij aan steeds meer eisen voldoen die door het rijk worden opgelegd. Zo zijn we vorig jaar gestart met de invoering van de nieuwe wet op de privacy en worden voor al onze vrijwilligers gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

De aankomende maanden worden er nog meer activiteiten aan het programma toegevoegd. Volg hiervoor de Facebookpagina en deze website van SNS Jeugdland Alblasserdam.