Navigation Menu+

Jeugdland 2018, records verbroken

Records verbroken

Dit jaar zijn bijna alle records verbroken en waren er dagelijks meer dan 450 kinderen op Jeugdland aanwezig. Deze cijfers zijn op de locatie Landvast nog niet gerealiseerd. Dit heeft extra drukte gegeven bij alle activiteiten en gaf een uitdaging bij het werven van nog meer vrijwilligers in de event week zelf. Gelukkig kan het bestuur leunen en rekenen op de coördinatoren en een vaste groep vrijwilligers. Het was het een enorme steun dat er voor aanvang en in de week zelf nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld. Met deze aantallen van kinderen waren er dagelijks 80 vrijwilligers nodig. In het totaal hebben er 165 vrijwilligers meegedraaid deze week en daar is het bestuur erg dankbaar voor. Wij konden hierdoor alle activiteiten draaiende houden.

MVO

Afgelopen jaar heeft Jeugdland diverse bedrijven en de gemeente Alblasserdam gevraagd om Jeugdland te ‘adopteren’ door medewerkers minimaal 2,5 uur in de week van Jeugdland in te zetten als vrijwilliger.  Dat heeft gewerkt! Vanuit de gemeente Alblasserdam, Stichting Welzijn Alblasserdam en de SNS bank hebben er vrijwilligers meegedraaid. Dat de wethouders en de burgemeester zelf de koffie en thee rondes voor de vrijwilligers verzorgde hebben de vrijwilligers enorm gewaardeerd.  Want 80 vrijwilligers 2 keer per dag van een drankje voorzien is de mouwen opstropen en gaan! Volgend jaar hopen wij dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen.

Huttendorp

Inmiddels is het Huttendorp een succesnummer geworden. Bijna 90 jongens en meiden hebben zich verdeeld over 15 hutten en zijn aan de slag gegaan met het thema ‘ Waterwereld ‘. Hier konden ze alle kanten mee op en zo zijn er piratenschepen, strandhutten en een viskraam gebouwd. Bij het aanmelden doet de organisatie altijd een beroep op de vaders en moeders om een dag(deel) mee te komen helpen. Wij hebben veel vaders en opa’s heel de week als vrijwilliger gezien en ook moeders  waren aanwezig waarvan een enkeling op hoge hakken de spijkers in de planken stond te slaan. Ook dit jaar zijn de hutten door een vakkundige jury beoordeeld. De brandweer, wijkagent, sponsor huttendorp en burgemeester Jaap Paans hebben deze taak op zich genomen. Er werd uitgebreid de tijd genomen om de kinderen hun verhaal te laten vertellen.  Er waren verschillende prijzen te winnen. Hieronder de prijswinnaars:

Mooiste hut (Waterdraak hut 1)

Pech hut (Meiden hut 6)

Veiligste hut (Strandwacht hut 8)

Origineelste  hut ( Viskraam hut 11)

Beste samenwerking ( Kasteel hut 12)

Scouting

Als afsluiting van Jeugdland waren wij dit jaar te gast op het terrein van de Scouting in Alblasserdam. Hier waren 14 spellen en activiteiten georganiseerd waar de kinderen aan deel konden nemen. Vanwege de veiligheid en grote van het terrein konden wij hier maximaal 300 kinderen vermaken. Op maandag waren er al zoveel weekkaarten en vrijdagdagkaarten verkocht dat deze dag al uitverkocht was. Uiteindelijk zijn er ruim 250 kinderen aanwezig geweest op deze vrijdag.

Verrast

Landvast viert dit jaar zijn tienjarige bestaan en trakteerde woensdag alle aanwezige kinderen spontaan op heerlijk schepijs.

Het bestuur is tijdens de medewerkersborrel op woensdagmiddag verrast door de hartverwarmende speech en de bloemen die zij van de vrijwilligers hebben gekregen. In september wordt er altijd weer met de voorbereidingen gestart voor een nieuwe editie. Er gaat heel veel privé tijd in het event zitten en de afgelopen 5 jaar heeft het bestuur er erg hard aan gewerkt om het event te professionaliseren en het voor zowel de kinderen als de vrijwilligers nog leuker te maken. Dat doen zij met heel veel passie en plezier. Dat de vrijwilligers het gemerkt hebben dat er dingen positief zijn veranderd en dit aan het bestuur terug hebben gegeven was het grootste compliment wat zij konden krijgen en heeft  ze daarom ook ontroerd.

 

 

Burgemeester Paans heeft op donderdagmiddag, na het jureren van de hutten en het bedanken van alle vrijwilligers, het bestuur nog even apart toegesproken.

De bestuursleden zien hem als een waardige ambassadeur en hebben zijn complimenten in ontvangst genomen. Daarnaast verraste hij het bestuur met het uitreiken van een cheque ter waarde van 150 euro names zijn gezin ter ondersteuning van Jeugdland. Hier was het bestuur even sprakeloos van.

Voor alle nieuwsberichten en foto’s van deze editie kan je terecht op de website  www.jeugdlandalblasserdam.nl of volg Jeugdland op Facebook, Twitter, Instagram of Youtube!

 

Jeugdland 2019 is van 26 augustus tot en met 30 augustus

 

@Foto’s Peter Lodder en PR Jeugdland