Navigation Menu+

Historie

Jeugdland is in 1966 opgericht en van oorsprong bedoeld voor de wat armere kinderen van Alblasserdam waarvan de ouders geen geld hadden om op vakantie te gaan. Door jeugdland konden de kinderen toch een leuke tijd beleven in de zomervakantie.

Jeugdland-Alblasserdam-poppetje-3Inmiddels is Jeugdland een begrip geworden als evenement tijdens de zomervakantie. Het is fijn dat Jeugdland, mede door de lage prijs, nog steeds toegankelijk is voor álle kinderen. Een fijne week vol knutsel-, doe- en sportactiviteiten en niet meer weg te denken tijdens de laatste week van de zomervakantie.

Jeugdland is een stichting. De financiën komen voort uit gemeentelijke subsidie, bijdragen van sponsoren en de lage entreegelden. Dit geld wordt besteedt aan materialen en activiteiten die nodig zijn om Jeugdland tot een succes te maken. Alle activiteiten worden uitgevoerd en begeleid door vrijwilligers.Jeugdland-Alblasserdam-poppetje-7

Het bestuur en de diverse werkgroepen zij het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor Jeugdland.

Nog steeds is knutselen een belangrijke activiteit gedurende vier dagen op de locatie Landvast. Jeugdland-Alblasserdam-poppetje-5Maar naast het timmeren, de naaizaal en bloemschikken zijn er diverse andere educatieve en swingende workshops en buitensporten aan het programma toegevoegd. De vijfde dag wordt altijd op een andere (vaak sportieve) manier ingevuld. De locatie kan per jaar verschillen.

Jeugdland Alblasserdam vierde in 2016 haar 50 jarig jubileum!! Kijk gerust eens rond op de site om te kijken wat er allemaal te beleven valt op Jeugdland anno nu.